آیا شعله اعتراضات مردمی در لبنان و عراق علیه سلطه نظام اسلامی به ایران هم خواهد رسید؟ What Started in Iraq and Lebanon could end up in Iran

Spread the facts!

دلیلِ ترس خامنه ای از ناآرامیهای عراق را بهتر بشناسیم

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

علی سیستانی: هیچ قدرت منطقه‌ای یا بین‌المللی نمی‌تواند نظر خود را به معترضین عراق تحمیل کند

یک ماه پس از آغاز اعتراضات مردمی عراق علیه فقر، فساد و بیکاری، آیت‌الله علی سیستانی روز جمعه ۱٠ آبان/ اول نوامبر تاکید کرد که هیچیک از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نباید دیدگاه خود را بر خواست تظاهرکنندگان عراقی تحمیل کند.

 

آیت‌الله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان، در خطبه نماز جمعه امروز در شهر کربلا اعلام کرد که «هیچ فردی، هیچ گروهی، هیچ قدرت منطقه‌ای یا بین‌المللی نمی‌تواند نظر خود را به معترضین عراقی تحمیل و خواست مردم عراق را مصادره کند».
در متن خطبه علی سیستانی آمده است که ایالات متحده آمریکا و ایران می‌خواهند نفوذ خود را در عراق گسترش دهند اما هیچیک از آن‌ها نمی‌تواند عقیده و نظر خود را به معترضین عراق تحمیل کند.
وی همچنین از مقامات عراقی خواست تا از رویارویی شبه نظامیان با تظاهرکنندگان جلوگیری کنند و نگذارند کشور به سوی قتل و کشتار پیش برود.

گفته‌های علی سیستانی در حالی منتشر می‌شود که روز چهارشنبه ۸ آبان/ ٣٠ اکتبر، آیت‌الله علی خامنه‌ای با اشاره به ناآرامی‌های عراق هشدار داده و گفته بود «نیروهای مسلح باید آمادگی لازم برای مقابله با فتنه و آشوب را داشته باشند».
رهبر جمهوری اسلامی ایران، آمریکا و برخی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را به سازماندهی اعتراضات در عراق متهم کرده و می‌گوید که آنان می‌خواهند در منطقه «آشوب بپا ‌کنند».

در پاسخ به اعتراضات مردمی در عراق، برهم صالح، رئیس جمهوری این کشور به معترضین وعده اصلاحات اجتماعی داد و پیشنهاد کرد که در این کشور انتخابات زودهنگام برگزار شود.
این در حالی است که معترضان عراقی تاکنون با طرح اصلاحات اجتماعی پیشنهادشده از سوی برهم صالح و برگزاری انتخابات زودهنگام مخالفت کرده و آن را ناکافی اعلام کرده‌اند.
رئیس جمهوری عراق همچنین از اعلام آمادگی استعفای عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور خبر داده و گفته است که وی حاضر است تا در صورتی که پارلمان به جانشین وی رأی اعتماد بدهد، از قدرت کناره‌گیری کند.

اعتراضات مردمی بی‌سابقه‌ای در تاریخ اول اکتبر در عراق آغاز شد. از زمان آغاز این اعتراضات تا کنون، مردم عراق علیه فساد، بیکاری و فقر شعار می‌دهند و خواستار تدوین یک قانون اساسی جدید و همچنین کناره‌گیری دولت و دولتمردان کنونی از قدرت هستند.
بر اساس آمار منتشر شده، بیش از ۲۵۰ تن از شهروندان عراقی طی یک ماه گذشته در اثر درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس ضد شورش کشته شده‌اند.

///////////////\\\\\\\\\\\\\

تظاهرات در پایتخت و شهرهای مختلف عراق همچنان ادامه دارد. هزاران تن از تظاهرکنندگان روز شنبه ۲ نوامبر/ ۱۱ آبان تمامی جاده‌های منتهی به شهر بندری “ام قصر” در استان بصره را که محل تخلیه بخش عمده واردات غله، روغن گیاهی و شکر به کشور است، بستند. از سوی دیگر، آمریکا روز جمعه اول نوامبر از دولت عراق خواست تا مطالبات مشروع مردم این کشور را برآورده کند و از شدت محدودیت آزادی بیان و مطبوعات بکاهد.

 

معترضین عراقی در نهمین روز تظاهرات خود روز شنبه ۲ نوامبر / ۱۱ آبان باز در بغداد و به خیابان‌ها ریختند. هزاران تن در بغداد دست به تظاهرات زدند و هزاران تن جاده‌های منتهی به بندر “ام قصر” را بستند. آنها در تقابل با خشونت پلیس ضدشورش لاستیک های اتومبیل‌ها را آتش زدند و راهها را با موانع بلوکی بستند. به گفته منابع محلی تاکنون حداقل ١٠٠ تن و بر اساس گزارش منابع پزشکی و امنیتی حداقل ۳۰ تن زخمی شده‌اند.
به گفته ﻣﺳﺆولان بندر “ام قصر”، برخی از شرکت‌های بین‌المللی حمل و نقل دریایی به همین سبب فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآورد‌ه‌اند.

تظاهرکنندگان مانع تردد کامیون‌های باری در “ام قصر” شدند و همچنین مسیرهای منتهی به میدان نفتی مجنون واقع در نزدیکی این بندر را بستند و مانع ورود کارمندان به آنجا شدند. گفته میشود که با اینحال فعالیت های این میدان نفتی تحت ﺗﺄثیر اعتراضات قرار نگرفته است.

//////////////\\\\\\\\\\\\\\

در ادامه تظاهرات در شهرهای مختلف عراق، روز دوشنبه دست‌کم چهار نفر از معترضان در مقابل کنسولگری ایران در کربلا کشته شدند. همچنین براساس گزارش‌ها 19 نفر در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی عراق زخمی شده‌اند. ایران از زائران ایرانی خواست که به کربلا و نجف سفر نکنند.

 

در حالی که ” عادل عبدالمهدی” نخست وزیر عراق روز یکشنبه سوم نوامبر با درخواست از تظاهرکنندگان برای “بازگشت به زندگی عادی” گفته بود که زمان پایان اعتراضات خیابانی و تعطیلی روند عادی زندگی اجتماعی و اقتصادی فرا رسیده است، اما معترضان با شدت بخشیدن بر اعتراضات و نافرمانی‌های مدنبی بار دیگر به خیابان‌ها ریختند.

شامگاه یکشنبه 3 نوامبر/ 12 آبان عده‌ای از تظاهرکنندگان تلاش کردند از دیوار کنسولگری ایران در کربلا بالا بروند و آن را آتش بزنند.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

اعتراضات در عراق به چه سمت‌وسویی می‌رود؟‏

دولت عراق تصمیم گرفته است مقررات آمد و شد شبانه در بغداد را لغو کند، تا اعتراضات ضددولتی خشم‌آمیز فزاینده را فرو بنشاند.‏

ششم آبان (٢٨ اکتبر) این مقررات برای کنترل اعتراضات که وارد دومین ماه خود شده، وضع شد.‏

دلیل تظاهرات را معترضان فساد اداری، میزان بالای بیکاری و نقص خدمات همگانی عنوان کرده‌اند.‏

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق، درخواست استعفا را رد کرده و در یک نشست کابینه گفته است که کناره‌گیری او باعث بی‌سروسامانی بیشتر خواهد شد.‏

از آغاز اعتراضات تا کنون بیش از ٢٥٠ تن کشته شده‌اند.‏

در چشم‌انداز بامدادی چهارشنبه ١٥ آبان ١٣٩٨ (ششم نوامبر ٢٠١٩) جزئیات موضوع را از سینا علی‌نژاد شنیدیم و در پی آن داریوش رجبیان با غسان عاشور، کارشناس عراق در بوستون آمریکا گفتگو کرد.

چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی از ساعت ۷ تا ۹ بامداد هر روز بر روی این امواج و فرکانس‌های رادیویی و ماهواره‌ای پخش می‌شود.

برای شنیدن سایر مطالب رادیوی بی‌بی‌سی، به صفحه رادیو مراجعه کنید یا برنامه‌های ما را بر روی ساوند کلاود بشنوید.‏

@@@@@@@@@@@@@@ Lebanon @@@@@@@@@@@@@@@@

لیبراسیون: «معترضان لبنانی مخالف حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در امور کشور خود هستند»

موج گسترده‌ای از اعتراضات مردمی در چندین کشور جهان، از جمله هنگ‌کنگ، بولیوی، شیلی، عراق، لبنان، الجزایر و پاکستان که از چندی پیش به این سو آغاز شده و همچنان ادامه دارد، باز هم امروز مورد توجه همه روز‌نامه‌های چاپ پاریس قرار گرفته است.

علاوه بر این موضوع، روزنامه اومانیته چندین صفحه از شماره امروز خود را به مشکلات دسترسی مردم فرانسه به مسکن اختصاص داده و می‌نویسد که راهی درازی برای حل این مشکلات در پیش است. روزنامه لوموند تحلیل مفصلی در مورد نکات کلیدی اصلاح قانون مهاجرت در فرانسه نوشته است. فیگارو یکی از صفحه‌های شماره امروز خود را به شعارهای اخیر مردم عراق علیه جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده و می‌نویسد که از نجف تا کربلا، معترضان عراقی علیه نفوذ و حضور ایران در کشور خود شعار می‌دهند. لیبراسیون هم چندین صفحه از شماره امروز خود را به گزارشی در مورد چالشی که جمهوری اسلامی ایران در عراق و لبنان با آن رو‌به‌رو است نوشته است.

 

در گزارش امروز روزنامه چپگرای لیبراسیون در باره حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در کشور‌های عراق و لبنان آمده است که معترضان عراقی و لبنانی خواستار پایان دخالت ایران در امور کشور خود هستند.

 

اعتراضات مردمی در عراق، روز اول اکتبر آغاز شد. معترضان عراقی ابتدا برای مبارزه با فساد، اصلاحات اقتصادی و گسترش خدمات عمومی به خیابان‌ها آمدند اما حال آن‌ها خواستار اصلاح قانون اساسی و پایان رژیم در عراق هستند.

 

به نوشته لیبراسیون، اعتراض علیه نفوذ تهران در عراق موجب حمله به کنسولگری ایران در کربلا شد. بامداد روز دوشنبه عده‌ای از معترضان عراقی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا حمله کردند و قصد داشتن این ساختمان را به آتش بکشند.

در گزارش امروز لیبراسیون آمده است که با وجود این که شهر کربلا تا کنون یکی از پایگاه‌های اصلی شیعه و دولت تهران در عراق بوده است، اما با این حال حتی سخنرانی اخیر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران هم نتوانسته باعث کاهش خشم معترضان شیعه عراقی شود.

یکی از روزنامه‌نگاران لیبراسیون می‌نویسد که مردم لبنان هم مخالف نفوذ و حضور دولت ایران در کشور خود هستند.

بر اساس نوشته‌های این روزنامه نگار، نقاط مشترکی بین آنچه در عراق و لبنان می‌گذرد وجود دارد. نخست این که عوامل اقتصادی و اجتماعی باعث آغاز اعتراضات در هر دو کشور شد. سپس، هم در عراق و هم در لبنان، اعتراضات مردمی رنگ بوی سیاسی به خود گرفت و تبدیل شد به یک جنبش ضد دولتی.

روزنامه نگار لیبراسیون می‌نویسد که نقطه مشترک دیگری که تظاهرات ضد دولتی در عراق و لبنان را به هم نزدیک می‌کند، مخالفت و اعتراض مردم این دو کشور علیه نفوذ و حضور جمهوری اسلامی ایران در امور کشور شان است.

لیبراسیون می‌نویسد که دولت ایران در عراق و لبنان روی شیعیان حساب می‌کند و از مدت‌ها به این سو، گرو‌هایی را به هدف طرفداری از جمهوری اسلامی مورد حمایت مالی قرار داده است.

بر اساس گزارش لیبراسیون، گروه‌های قدرتمند محلی در عراق و لبنان همواره مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. این روزنامه اشاره می‌کند به حمایت ایران از حزب الله لبنان و شبه‌نظامیان عراق، از جمله گروه “هشدالشعبی” در عراق.

لیبراسیون یادآوری می‌کند که سال گذشته هم معترضان عراقی به یک ساختمان مربوط به جمهوری اسلامی ایران در شهر “بَصره” حمله کرده و خواستار پایان حضور و نفوذ این کشور در امور عراق شده بوند. این معترضان شعار “ایران باید از عراق بیرون برود” را سال گذشته بارها فریاد زده بوند.

لیبراسیون به نقل از تحلیل یک پژوهشگر “مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه”، به نام “سبرینا مِروَن” می‌نویسد که ملیگرایی در عراق و لبنان جای زیادی برای نفوذ کشور‌های بیگانه نگذاشته است. دولتی که در سال ۲۰۰۳ در عراق تشکیل شد و ایران، ایالات متحده آمریکا و عربستان در آن نفوذ دارند دیگر مورد قبول معترضان عراقی نیست.

این کارشناس تشیع می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران در تمام اقشار جامعه عراق نفوذ کرده است. علاوه بر این، روحانیون شیعه عراق نیز ارتباط تنگاتنگ با تهران دارند و این موضوع عراق را پیچیده ساخته است.

“سبرینا مِروَن” خاطرنشان می‌کند با وجود نفوذ ایران در بین گروه‌های مذهبی عراق، وضعیت از چندی پیش به این سو تغییر کرده است. بر اساس تحلیل وی، حتی دانشجویان علوم دینی در شهر‌های مقدس عراق مانند نیز علیه جمهوری اسلامی شعار می‌دهند.

لیبراسیون می‌نویسد که ایران در گذشته توانسته بود با استفاده از مذهب و احساسات ضد آمریکایی مردم عراق، نفوذ خود را در این کشور گسترش دهد اما امروز مردم این کشور خواهان پایان نفوذ ایران و دیگر کشور‌های در امور عراق هستند.

در تحلیل امروز لیبراسیون آمده است ایران از پایان نفوذ و حضور خود در کشور‌های عراق و لبنان ابراز نگرانی می‌کند.

فیگارو، روزنامه راست گرای صبح فرانسه هم در یکی از صفحه‌های شماره امروز خود تحلیلی در مورد نفوذ و حضور ایران در عراق نوشته و گزارش خود را به حمله معترضان عراقی به کنسولگری ایران اختصاص داده است.

در گزارش امروز این روزنامه آمده است که معترضان عراقی خشمگین هستند و می‌خواند ایران دست از دخالت در امور کشور شان بردارد.

روزنامه میانه‌روی لوموند یکی از صفحه‌های شماره امروز خود را به اصلاحات قانون مهاجرت در فرانسه اختصاص داده است. این روزنامه می‌نویسد که بخشی از برنامه مربوط می‌شود به اصلاحات بیمه مجانی مهاجران.

در تحلیل امروز لوموند آمده است که قدرت اجرایی فرانسه می‌خواهد محدودیت‌های را در دسترسی مهاجران به بیمه مجانی ایجاد کند تا آن‌ها نتوانند از مزایای قوانین کنونی سوء استفاده کنند.

اما روزنامه اومانیته که نزدیک به حزب کمونیست فرانسه است، عنوان صفحه نخست خود را به موضوع مشکلات دسترسی مردم فرانسه به مسکن اختصاص داده است.

اومانیته می‌نویسد که یک سال پس از کشته شدن ۸ نفر در اثر فروپاشی دو ساختمان در شهر جنوبی “مارسی”، هنوز تعداد زیادی از ساختمان های فرانسه نیاز به تعمیر دارند. بر اساس تحلیل این روزنامه، بین ۴ صد تا ۸ صد ساختمان در سر تا سر فرانسه نیاز به رسیدگی دارند تا حادثه “مارسی” دوباره تکرار نشود.

 

….